<< Vissza az alkotókhoz

Czaga Melinda

Fotóművész

Veszprémben születtem s mivel a nagymamám Balatonalmádiban élt ezért minden nyári szünetben rengeteg időt töltöttünk a Balaton mellett, 9 éves korom óta pedig Balatonalmádiban élek. Hatalmas ajándékot kaptam azzal a sorstól, hogy mindig olyan helyen laktam s jelenleg is lakom, ahonnan akár az ablakból akár a teraszról bármikor láthatom a „vizet”… A lelkem így érzi otthon magát.

Az életemben két hatalmas, szenvedélyes szerelem van: a Balaton és a fotózás, melyek örökre egybefonódtak, ezért a képeim egyetlen állandó témája a Balaton.

A vitorlások, hajók és a táj varázslatossága, már az életemet jelenti. Legyek bármilyen hangulatban, ha kimegyek a víz mellé egyszerűen megszűnik a külvilág s azt érzem hogy egy földöntúlian csodálatos és gyönyörű álomszerű helyen vagyok, ahol órákon át csak ebben létezem s hazatérve egy újjászületett, feltöltődött és boldog emberként folytatom a mindennapokat.

Nemrég mondtam egy számomra rendkívül fontos embernek, hogy bárhova elköltözhetek, csak a Balaton legyen ott…

A képeimmel azon pillanataimat örökítem meg illetve szeretném mindenkinek átadni, amit olyankor látok, élek át és érzek, amikor a Balaton mellett vagyok: legyen az a táj egyedülálló és elképesztő szépsége, különlegessége, hangulata, vagy csak egy éppen ott virágzó növény, egy templom, egy megélt hangulat, egy vitorlás, egy tárgy vagy épület, melyek mesebelien illeszkednek az adott környezetbe…

Szemeddel láss, de a szíveddel érezz…