<< Vissza az alkotókhoz

Guba Anita

Festő, grafikus

Magyarországon születtem. A Balaton gyerekkorom óta nagy szerelem. Révfülöpön nyaraltunk minden évben.
Gyakran kérdeztem a szüleimtől,hogy miért nem élünk a Balaton mellett az év minden szakában. Tipikus budapesti felnőtt választ kaptam. A lényege röviden,hogy Budapesten kívűl nincs élet.
26 éves koromban költöztem el Budapestről és még mindig élek. ????
Sablonos a válaszom. Màr gyerekkoromban festő akartam lenni,persze megint hallgattam a felnőttekre-abból nem lehet megélni. Jó pàr évig màssal foglalkoztam,aztàn valahogy ,talàn az évek múlàsàval, ràjöttem,hogy nem foglalkozom eleget azzal,amit a legjobban szeretek, a festés,és a Balaton.
A csalàdom tàmogatott engem abban,hogy csak a festésnek éljek,a tó partjàn. 2015 -ben költöztünk Keszthelyre.
Az életet jól élni,az maga a művészet. Szàmomra az alkotàs folyamata egy meditàció. Folyamatos gyakorlàsa az összeszedettségnek, a megfigyelésnek,az éber jelenlétnek,és az elengedésnek. Ritkàn ugyan ,de fel- fel bukkan a rések között,vàratlanul, a titok. Ez a nagyszerű az alkotó folyamatban.
Az emberi arc rejtelmei foglalkoztatnak rengeteg információt tartalmaznak ,ha jól megfigyeljük. A meglepőbb az a kész festményen felbukkanó.,amit nem szándékosan festet   oda a művész. Sokáig olajfestményeket készítettem,de mostanában az akvarell rejtelmeit fedezem fel.
A két kedvencem már magántulajdonban van. Az egyik egy olajportré,a másik akvarellel készült és Keszthely főutcàjàt ábrázolja.