<< Vissza az alkotókhoz

Lenner Piroska - Lenner Anita

Kézzel, szívvel szépen

Minden a néptánccal kezdődött… A hagyományos falusi népviselethez elegáns gyöngygallérok kellettek, melyek a sok aktív tánc hatására gyakran feladták, így javításra szorultak. A Bazsi táncosokkal, csoportvezetőkkel, néha családtagokkal próbáltuk megjavítani a bonyolult ékszer költeményeket. A javítási munkából idővel hobbi lett, Édesanyám elkezdett saját ékszereket készíteni a már meglévő alapanyagokból. Különböző gyöngyöket, technikákat felhasználva komplett ékszer szetteket tudott összeállítani, és idővel egy kis bevétel is származott belőle. Jómagam az elmúlt években csatlakoztam a kézműves munkához, és együtt még eredményesebbek lettünk.

Ma már a 21. század modern világát követjük, és a hagyományos népi elemek mellett/helyett megjelennek a modern horgolási minták, a vastag, díszes nyakláncok, a széles peyote karkötők, valamint a csillogó Swarovski termékek.

Reméljük ezzel a szép kézműves foglalkozással valami pluszt adhatunk a község lakóinak, illetve mindazoknak, akik értékelik a szép ékszereket.