<< Vissza az alkotókhoz

Petersné Balázs Ildikó

Festő, grafikus

Férjemmel ”véletlenül” kerültünk Bazsiba, az Élet ide sodort minket. A kertünk kialakításába már a beköltözésünk napján belekezdtünk és még mindig nagy lelkesedéssel alakítgatjuk és tervezzük a veteményeskert mellett a ”vad-területrész” parkká formálását is, az eredeti növényzet megtartásával és a biodiverzitás növelésével.  Kertünk vegyszermentes, gyógynövényleveket használunk a növények védelméhez.

Számunkra az erdő és az érintetlen természet egyensúlya adja a legfőbb inspirációt, így a veteményeskertünket sok fával-bokorral - virággal vegyítjük, elegendő élethelyet hagyva benne a ”gazoknak” és az élővilág egyéb résztvevőinek.  Ez még nem annyira produktív, mint egy hagyományos piacra termelő kert, de a számunkra éppen eleget ad.

A rajzolás számomra fiatalkori szerelem, a kreativitásomat mostanában leginkább a kerttervezésbe és a növények igényeinek megismerésébe fektetem bele.

Kertünk megtekinthető időpont egyeztetéssel : +36305270261, a kertben látott zöldségek-gyümölcsök egy része vásárolható is.