A fiam félig felnőtt lett

Amikor az embernek gyereke születik nem csak azért változik meg az élet, mert hihetetlen boldogság kerül a házba, a családba, az életébe, vagy mert teljesen más lesz az életritmusa, az érdeklődési köre, más dolgok fogják izgatni, és olyan események vagy kérdések amelyek régen hatalmas lendületet vagy izgalmat hoztak az életébe szinte semmi hatással fognak túlrobogni rajta, hanem bizony azért is, mert jobban fogja érezni onnantól fogva az idő múlását. Én sosem felejtem el, hogy egyáltalán nem gondoltam volna, hogy én bármikor úgy fogom érezni, hogy rohan felettem az idő, hiszen harminc felett is iszonyatosan fiatalosnak és energikusnak éreztem magam, egyáltalán nem tudtam a harminc évesek közé sorolni magam, sőt, nem is gondolkodtam azon sosem hogy hány éves vagyok. Amikor azonban megszületett a fiam minden más lett. A szülinapjai mutatták számomra hogy mennyire gyorsan múlik az idő, és persze azt is, hogy öregszem, hiszen egyre nagyobb, okosabb, érettebb lett, és ma már kész kamasz, sőt, a felnőtté válás kapujában áll.

Hogy miért is mondom ezt? Azért mert még régebben azért kellett vele vitázni, hogy anyagilag egyrészt nem való egy tini fiúnak egy vadonatúj iphone telefon, és a pénztárcánknak igen megterhelő feladat lenne megvenni neki egy ennyire drága telefont, addig ma már kész tervvel és tényekkel áll elénk, konkrétan kidolgozva, hogy honnan fogja tudni előteremteni az új telefonra a pénzt és az anyagi forrásokat.

A legújabb szerelme ugyanis az almabazar csapata, akik iphone felvásárlás keretében beveszik a régebbi készülékeket, és hogy ha szükséges, hatalmas szervíz tudásuknak és csapatuknak köszönhetően fel is tudják újítani azokat, később pedig új gazdát keresnek ezeknek a tökéletes állapotban lévő telefonoknak. A fiam pedig hihetetlen módon örül annak, hogy megtalálta őket, hiszen így nem kell időt és energiát fektetnie abba, hogy megtalálja a telefonja új gazdáját, hiszen ez a kis csapat minden ilyen feladatot levesz a válláról, azonban iszonyat jó árat adnak a használt telefonjáért és az új készüléket is hihetetlen jó áron és gyorsan beszerzik számára. Mi pedig mi mást mondhattunk volna erre mint egy csodálkozásokkal teli igent, hiszen mindennek utána járt, mindent kiszámolt, nekünk igazság szerint semmi más feladatunk nincsen, csak engedélyt adni számára a vásárláshoz. Azt hiszem, hogy rövidesen már ő fog segítséget adni számunkra bármilyen hasonló feladathoz, nem pedig az engedélyünket kéri majd.