A kezdetek legnagyobb segítsége

Ha valaki fontolóra veszi, hogy kilépne a mókuskerékből, mert mondjuk nincs megelégedve a fizetésével, vagy épp a kollégákkal nem találja a közös hangot, esetleg a főnöke teszi tönkre idegileg vagy egyéb problémája van a munkahelyével, és saját céget alapítana, akkor bizony rengeteg nehézséggel és küzdelmes időszakkal kell szembenéznie. Persze vannak nagyon szerencsés emberek, akiket az ég is segít, és mindenféle tervezés és szakértői segítség nélkül is egy nagyon jól működő és hatékony céget tud felépíteni, de ez azért nagyon ritkaság számba megy.

Bizony nekem az a tapasztalatom, hogy mindenkinek elkel a segítség legalább a vállalat felépítésének és kialakításának egy-egy területén. Ilyen például a munkaerő kiválasztás vagy más néven toborzás feladata, és annak megtervezése, hogy melyik kiválasztott ember pontosan melyik pozícióban fogja tudni a lehető legtovább és legjobban, leghatékonyabban segíteni a vállalkozás életét. Ez pedig sokszor hatalmas szaktudást és szakértelmet kíván. Persze a vállalkozás akkor is működőképes lesz és akkor is képes lesz növekedést elérni, ha erre nem helyezünk nagy hangsúlyt, de garantáltan nem hosszú távon és garantáltan a tulajdonos minden napos munkájával, vagyis jóval enyhébb alapokkal.

A kogwheel csapatának assessment center szolgáltatása nekem minden ilyen jellegű problémámat megoldotta már a kezdetek kezdetén, és azt kell mondjam, hogy sosem volt olyan jellegű problémám, hogy bárki a cégnél ne lenne megelégedve a karrierútjával vagy máshol szeretne rövid időn belül szerencsét próbálni és nagy lenne az elvándorlás a cégtől. Én csak ajánlani tudom ezt a szolgáltatást mindenkinek aki céget tervez alapítani, vagy épp már megalapította de úgy érzi, hogy lenne mit javítani a működésén.